منصور ضابطیان در کتاب استامبولی، روایت سفر خود به شهر استانبول را بیان کرده است.
به گزارش کاماپرس، ضابطیان آنچنان که در ابتدای کتاب نوشته سعی دارد خواننده را با فرهنگ، تاریخ و حال و هوای اجتماعی استانبول آشنا کند. او در این کتاب به جاهایی سر میزند که کمتر در برنامه تورهای مسافرتی گنجانده شده و گردشگران ایرانی از دیدن آنها محروم هستند.
ضابطیان که عادت دارد در سفرهایش بیشترین تعامل را با آدمها انجام دهد، در این کتاب مینویسد: «زندگی را وقتی که به خانه آدمها میروی، کشف میکنی. وقتی در خانه قدم میزنی و تابلوهای روی دیوار را بررسی میکنی، وقتی میبینی آن میز کوچک گوشه اتاق که به ظاهر دور از دسترس است، خاک دارد یا تمیز است، وقتی میبینی آیا گیاهی سبز از کنج دیواری بالا رفته یا نه، وقتی میشنوی که آدمهای خانه به چه آوایی هم را صدا میکنند و … اینها همه یعنی اینکه بدانی زندگیها چگونه پیش میروند و آدمها کجای این جهان ایستادهاند.»
این نویسندۀ پرکار که در همه سفرهایش به پرسهزنی در شهرها میپردازد، در بخش دیگری از کتاب مینویسد: «تصور شهرها بدون دانستن از زندگی مردمانش تصوری ناقص است. شهرها را فقط خیابانها و ساختمانها تشکیل نمیدهند. شهر فقط پل و موزه و کافه نیست. شهر از نبض آدمهاست که جان میگیرد. برای شنیدن شهرها باید صدای مردمش را شنید. برای دیدن شهرها باید چشم دوخت در عمق نگاه آدمهایش و نمیشود شهرها را فهمید، بدون آنکه با مردمانش معاشرت کرد.»
آنچه در ادامه میبینید، تصاویر مکانهایی است که ضابطیان در کتاب خود، به آنها سر زده و به کمک واژهها مخاطب را در آنجاها چرخانده است:
محله بالات
نیشانتاشی
موزه اسباب بازی
هتل پرا
موزه معصومیت
محله فاتح
محله جهانگیر
کنسولگری ایران در استانبول
کاخ دولماباغچه
محله اسکودار
خانه آتاتورک در شیشلی
سیرکه چی
کتاب استامبولی توسط نشر مون به چاپ رسیده و تاکنون 18 بار تجدیدچاپ شده است. برای سفارش این کتاب میتوانید به سایتهای ایران کتاب، 30بوک، شهرکتاب آنلاین، دیجیکالا و نهنگ سر بزنید.